Vanliga Frågor

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Maila vår support support@ddcare.se så hjälper vi dig.

Patientinformation

Nej, du måste inte vara medlem för att boka ett besök. När du bokar in ett besök registreras du som patient hos oss.

Registreringen sker när du loggar in på Vårdrummet med ditt personnummer. För att logga in på Vårdrummet klickar du på Boka tid eller Mina sidor på hemsidan. Du loggar in med Mobilt BankID.

Vi tar emot videosamtal mellan 08-22 på vardagar och 10-16 på helger. Lediga tider hittar du under webtidbok på Mina Sidor.

Nej, din listning försvinner inte. Vi är en privat mottagning utan avtal med regioner.

Ja, det kan du. Om du inte har en sensor för glukosmätning så tillhandahåller vi en sensor till dig. Du får inför ditt besök en sensor för att mäta dina glukosvärdet under en två veckors period. Här kan du läsa om våra priser och erbjudanden.

Medlemskap & Priser

Nej, vi skickar en remiss till dig för att ta proverna. Vi samarbetar med Unilabs

Nej, vi är en privat mottagning och har inga avtal med regioner.

För närvarande finns det inte avtalsformer eller ersättningsmodeller för den vårdform som vi erbjuder för diabetes typ 1 och typ 2 patienter. Vi hoppas att vi kan erbjuda vår vård även på avtal med regioner i framtiden.

Maila info@ddcare.se så kontaktar vi dig.

Digital Diabets Analytics Analysverktyg

DDAnalytics är en CE-märkt medicinteknisk produkt som analyserar glukosdata från CGM-sensorer. Systemet tillhandahåller en digital lösning för avancerad automatiserad analys av kontinuerlig glukosdata och ger behandlingsrekommendationer.

DDAnalytics är ett analysverktyg som våra läkare använder som grund för din diabetesbehandling.

Här kan du läsa hur du laddar upp dina data till DDAnalytics analysverktyg.

Under testperioden kommer du behöva använda DDAnalytics analysverktyg för att våra läkare ska kunna behandla dig.

Efter du registrerat dig, bokat ett besök och fyllt i din patientblankett kommer du få en inbjudan till DDAnalytics skickat till dig via mail. Inbjudan innehåller en guide samt ett tillfälligt lösenord som du sedan får ändra.

I dagsläget kan DDAnalytics analysera data från Dexcom, Abbot Libre och Abbot Libre 2.

Här kan du läsa vår guide hur du laddar ner dina data från Libre View i rätt filformat. 

Inför ditt besök

Läkaren måste ha tillgång till dina data i DDAnalytics analysverktyg senast 24 timmar innan ditt inbokade videosamtal.

Du kan ladda upp dina data efter registrerat dig som patient och fyllt i patientblanketten. Du får också en påminnelse på sms och email 24 timmar innan ditt inbokade videosamtal. 

Ja, för att genomföra videosamtalet behöver du ladda ner en app i din telefon.

Appen heter Vårdrummet Video och finns att ladda ner på AppStore och GooglePlay.

Under testerna har vi märkt att flera patienter vill använda sin dator vid läkarbesöket. Vi håller på att utveckla en egen videolösning för detta.

Journalföring

Ja, Digital Diabetes Care är en registrerad vårdgivare under tillsyn från inspektionen för vård och omsorg. Vi lyder under patientdatalagen och hälso- och sjukvårdslagen. Vi kommer att journalföra dina besök hos oss.

Personuppgifter

Vi månar om din integritet och behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR (dataskyddsförordningen) och patientdatalagen.

För att Digital Diabetes Care ska kunna erbjuda dig bästa möjliga vård och tjänst behöver vi samla in och använda vissa personuppgifter. Vår personuppgiftspolicy beskriver vilken information vi samlar in, hur den används, i vilken situation vi delar information och rättigheter du som patient har.

När du lämnar prover hos oss via Unilabs så sparas vissa prover i en så kallad biobank. Proverna sparas framför allt för att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Här kan du läsa hur DDCare hanterar dina labprover. 

En biobank är en samling prover som har tagits i vården och som sparas i mer än två månader. Proverna går att koppla till den person som de kommer ifrån. I biobankslagen står det hur proverna får sparas och användas. Dina prover får bara sparas om du ger ditt samtycke till det.

Ditt samtycke dokumenteras i din journal. Skulle du inte ge ditt samtycke ska det också dokumenteras. Då ska också en särskild blankett skickas in, en så kallad en nej-talong. Nej-talongen får du i samband med provtagningen.

Du kan också ladda ner och fylla i en nej-talong på Biobank Sveriges hemsida. Den ifyllda och underskrivna nej-talongen ska skickas till den region där provet togs.